President Election 2022 Who was President for longest time in India whose tenure was shortest know the answers to such interesting questions

Presidential Election 2022: The Presidential election in the country will be held on 18 July 2022. This is the 15th presidential election. Ram Nath Kovind was sworn in as the 14th President on 25 July 2017. His term ends on July 25, 2022.

By how many votes did Rajendra Prasad win the country’s first presidential election and by how many votes did he defeat him? Here we are telling you the answers from some interesting questions related to the presidential election.

Question 1: When was the country’s first presidential election held?

Answer: 2 May 1952

Question 2: Who was the first President of India

Answer: Rajendra Prasad

Question 3: How many votes did Rajendra Prasad get in the first presidential election?

Answer: 5 lakh 7 thousand 400

Question 4: Who can vote in the presidential election

Answer: Rajya Sabha and Lok Sabha MPs and MLAs

Question 5: By how many votes did Rajendra Prasad win the first presidential election?

Answer: 4 lakh 14 thousand 573

Question 6: Who is the one who has been elected the President of India for two consecutive terms?

Answer: Rajendra Prasad

Question 7: Can the general public vote in the presidential election?

Answer: No

Question 8: Who was the President of India for the shortest term

Answer: Mohammad Hidayatullah (20 July 1969 to 24 August 1969)

Question 9: Who was the President of India for the longest time

Answer: Rajendra Prasad ( 26 January 1950 to 13 May 1962)

,

Source link

Leave a Comment

%d bloggers like this: